Koffieklets en meer ...

Een heerlijke koffie, een warm kopje thee of een lekker stuk gebak combineert fantastisch met een goed gesprek of een mooi verhaal. Daarom kan je vanaf heden ook terecht op onze blog. Voor nieuwe initiatieven die je kunnen smaken. Voor een blik achter de schermen. Voor heerlijke tips and tricks! Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Stel ze gerust!
Liefs, Anna x.​​​​​
Hoe maak je van een brunch een geweldig succes?
Door deze zes dingen!


Weet je wat mijn favoriete maaltijd van de dag is? De brunch! Dat klinkt misschien wat gek aangezien deze maaltijd niet alle dagen op de planning staat. Net daarom vind ik het zo genieten! Een brunch gaat meestal gepaard met uitslapen, lekker uitgebreid tafelen en de belofte van de hele dag die nog voor je ligt. Zalig! In normale tijden is het ook een heerlijke maaltijd om met je familie en vrienden te delen. Maar hoe moet zo’n ideale brunch er precies uitzien? Welke soort gerechtjes moeten er zeker op tafel verschijnen? Ik inspireer je graag met zes must-haves voor een geslaagde brunch! Wist je trouwens dat wij bij Anna ook zelf een brunch at home aanbieden met een super gevarieerd aanbod? Lees zeker verder!

1. Zoete zonde
Zelfs het grootste ochtendhumeur wordt in de kiem gesmoord door een zoete decadentie. Koffie kan ook helpen, maar daarover straks meer. Uiteraard mogen de klassieke koffiekoeken niet ontbreken. Zelf zijn wij al een hele tijd in de ban van een andere heerlijke zoetigheid: de scone! Smeuïge clotted cream gecombineerd met het zuurtje van frambozenjam is het de ultieme verwennerij. Uiteraard mag de scone daarom niet ontbreken in onze brunch at home van Anna. Je waant je meteen in het Engeland van de Bridgertons. Golly, that’s marvellous!

2. Hartige hapjes
In de late voormiddag is het perfect ok om toe te geven aan het omgekeerde van de suikertand: de hartige honger! De opties zijn oneindig: van een kruidig wortelsoepje met curry, tot een quiche met zalm en lentuitjes, een gepocheerd eitje met tomatensaus, kippensaté met mango dip, geitenkaasje met honing en noten mix, een vegetarische wrap … Mmm, weet je wat?
Wij doen het gewoon allemaal in onze brunch. Elke maand veranderen we het menu, 
zodat je elke keer iets nieuw kan ontdekken.

3. Seizoensgroeten
Een brunch is een super toffe manier om een feestdag, wel ja, extra feestelijk te maken. Wat had je gedacht Lekker eten én iets vieren gaan gewoon hand in hand! Het is ook een leuke touch om je brunch aan te passen aan de vreugdevolle gelegenheid. Denk: kaneelrolletjes en kerstboombrownies voor Kerstmis, pumkin-spiced soepjes en wildpasteitje voor Halloween, en zo verder. Je kan er vanop aan dat we ook voor Valentijn en Pasen
bij Anna een heerlijke brunch zullen uitwerken. Oh ja, en vergeet niet dat een brunch ook een geweldig
cadeau kan zijn! Ga zeker eens kijken naar onze giftcards.

4. The kids are alright!
Trippelen er bij jou kindervoetjes door het huis? Vergeet dan niet om ook voor hen een feest te maken van je brunch! Laten we eerlijk zijn: eigenlijk zijn we allemaal zot van mini-koffiekoekjes. Voor de kleine kinderbuikjes zijn ze ideaal. Bij Anna hebben we voor een zacht prijsje, een kleuterbox. Deze ziet er elke maand een beetje anders uit, en steeds gevarieerd. Deze maand bestaat onze box uit een smoothie met verse vruchten, twee sandwiches, kippenwit, een potje hoevechoco, een potje roomkaas met dipgroenten, verse melk, chocolade callets en marshmellows om een lekkere chocolademelk te maken, en een lekkere koek met echte M&M's. 
Lap, nu wil je zelf ook een kleuterbox zeker?

5. Vitamientjes
Je hebt het misschien door: een brunch is niet bepaald het moment om calorieën te gaan tellen. Gelukkig heb je nog een hele dag om uit te buiken. Plus, uitgebreid brunchen doe je niet elke week. Toch vind ik het belangrijk dat er ook vitamientjes op tafel staan. En je smijt niet zomaar een saaie appel op tafel hé. Nee, extra fijngesneden seizoensfruit in combi met yoghurt en homemade granola. That’s the way to go!

6. Drankje dabei
Tot slot mag een heerlijk drankje niet ontbreken bij je brunch. Ik vertel je graag welke verfrissende en verwarmende opties je kan overwegen én wat je bij ons kan verwachten. Kom je zelf je brunch ophalen, kan je uiteraard steeds een verse koffie, thee of een chocolademelk on the go meenemen. In onze shop verkopen we ook (gemalen) koffiebonen, allerlei soorten thee en chocoladecallets om zelf aan de slag te gaan. Bij een brunch mag ook versgeperst fruitsap niet ontbreken. En hey, wat dacht je van een glaasje Belgische bubbels? Al deze opties kan je ook toevoegen aan je brunch als je bij Anna een box reserveert. Tsjin tsjin!
Ik durf te wedden dat het water ondertussen ook in jouw mond is gelopen. Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om eens voor een brunch te gaan in plaats van het klassieke diner. Je hebt ineens al een heel aantal ideetjes om er aan te beginnen hé. Wil je gewoon lekker de beentjes onder tafel steken en genieten? Ga dan zeker eens kijken naar onze brunch at home. Wij leveren al het bovenstaande aan huis in herbruikbare verpakkingen
of je kan het ook zelf komen ophalen.

Smakelijk en tot snel!

Liefs, Anna x.
Welkom in het jaar 2021
Een jaar waar veel van verwacht wordt. Elk jaar wensen we elkaar voorspoed en geluk toe, maar deze keer verlangen we met zijn allen meer dan ooit naar betere tijden. De veelbesproken pandemie waarin we nog steeds vertoeven dicteert nu al een hele tijd ons sociaal leven en veroorzaakt een ongeziene maatschappelijke crisis. Toch komen we ook deze moeilijke tijden wel door, als we allen ons steentje bijdragen en extra inspanningen doen om ons welzijn te beschermen. Ook wij blijven niet bij de pakken neerzitten en zullen ons komend jaar steeds blijven aanpassen en indien nodig opnieuw uitvinden om ons Specialty verhaal tot bij jullie te krijgen.
Wij wensen jullie een goede gezondheid toe, niet enkel het komende jaar, maar ook nog lang daarna.
Team Specialty 
Liefs, Anna x.
Vier redenen waarom een cadeau van Anna het perfecte eindejaarsgeschenk is
Meer dan ooit hebben we nood aan dat warme kerstgevoel: de lichtjes, het lekker eten en een mooi versierde kerstboom! Uiteraard missen we het gezellig samenzijn nog het meest. Ik ga op mijn eigen creatieve manier aan mijn geliefden tonen dat ik aan hen denk. Pakjes mogen daarbij niet ontbreken! Hebben jullie al een idee wat je wilt geven? Weet dat we bij Anna een super mooi en lekker assortiment hebben van geschenken: van giftcards tot heerlijke kadopakketten! Ik vertel jullie graag waarom je bij ons de perfecte eindejaarsgeschenken kan vinden. ​​​​​​​
 1. Voor elk wat wils 
Of jouw geliefde partner, familielid, personeelslid of baas nu een chocoholic, een koffieslurper of theeleut is, voor elk type mens hebben we bij Anna een geschenkpakket. Graag op maat iets laten samenstellen? Dat kan ook! Jij geeft ons het bedrag door dat je wilt besteden en wij stellen met plezier een attentie samen met chocolade, koffie, thee of zelfs met nog een mooi tasje of koffiepotje erbij. En hupla klaar! 
Natuurlijk hebben we ook een aantal readymade geschenken, samengesteld door mezelf en Leah . We hebben de brievenbusgeschenkjes (25 euro) met daarin chocolade van Chocolate Tree, vers gebrande koffie van Rush Rush of Nespresso®️ compatibele koffie capsules van Or Coffee Roasters, een kruideninfusie van verse kamille uit Egypte en artisanale speculaas. Klik hier voor meer info. Voor een groter budget (49 euro) heb je onze heuse geschenkbox. Dat is al het bovenstaande, plus een herbruikbare design travel tumbler van Kinto en een huisbereid potje bio-advocaat. Mmmm! Voor meer info klik hier. Een ander budget in gedachten? Dat kan natuurlijk ook. We doen je graag een voorstel op maat of we stellen samen met jou een persoonlijk geschenk samen. En voor de snoepers onder ons, kijk vlug bij het feestdagen aanbod.
2. Een Giftcard: voor vele kleine momentjes of één groot geluk! 
Ook een geschenkkaart behoort tot de mogelijkheden. Een giftcard is immers the gift that keeps on giving. Vanaf 10 euro kan je bij ons online of in de bar een giftcard kopen dat jouw geliefde daarna kan besteden naar wens. Elke week een lekkere cappuccino met een vers gebakje? Of liever alles in één keer besteden aan een heerlijke brunch aan huis? Kan allemaal! Helemaal dankzij jou! Hier vind je alvast onze giftcards terug. ​​​​​​​​​​​​​​
3. No stress! 
Weet je wat ook zo gemakkelijk is? Voor onze geschenkjes hoef je helemaal geen drukke menigte te trotseren. Plus, ook geen koud zweet omdat je niet weet wat kopen. Als je dat wilt, kan je gewoon lekker online kiezen op onze website en wij zetten het klaar. Je kan het zelf komen ophalen of wij laten het leveren waar jij het wilt. Handig hé? Gaat het om bedrijfsgeschenken? We maken met plezier een factuur! 
4. Jouw persoonlijk geschenk: iedereen happy! 
Met sommige geschenken kan je serieus de bal misslaan. Niets zo vervelend als een cadeau schenken of geven dat daarna een stofvanger wordt. Dat zal je met onze geschenkjes niet voorhebben hé? Bovendien kunnen wij ook zorgen voor een individuele toets in de vorm van een gepersonaliseerd kaartje. Daarvoor werken wij samen met een jong tekentalent dat zorgt voor een mooie unieke tekening, quote of wens in handlettering. Ook een bedrijfslogo kan hierin worden verwerkt. Op die manier geef je nog een extra touch aan jouw (relatie)geschenk! Ondertussen ben je sowieso helemaal overtuigd van een geschenk van Anna hé? Natuurlijk! Nog vragen of wil je bestellen? Klik dan door naar onze webshop of stuur ons een mailtje via anna@specialtycompany.eu . Je kan ons ook steeds bereiken via Instagram of Facebook
Liefs, Anna x.
        
Bij Anna kan je een uitgestelde koffie bestellen! Wat is dat voor iets?
Heb je al ooit gehoord van een uitgestelde koffie? Dat is geen koffie die je bent vergeten
op te drinken. Dat overkomt ons allemaal wel eens. En dat is echt zonde, trouwens! Nee,
een uitgestelde koffie is een warm bakje troost dat je bestelt en betaalt voor iemand
anders. Iemand die het financieel moeilijk heeft. Sommige mensen moeten immers
zodanig de eindjes aan elkaar knopen dat zelfs een eenvoudig kopje koffie er eigenlijk
niet af kan. Hoe gaat dat dan in zijn werk?


Mens zijn tussen de mensen

Concreet gaat het zo: Wanneer jij bij ons, Anna Specialty Bar, één kop koffie voor jezelf
bestelt, kan je aangeven dat we je nog een tweede uitgestelde tas mogen aanrekenen.
Jouw warm gebaar vertalen wij in een kaartje dat we omhoog hangen in onze shop.
Wanneer een minderbedeeld iemand binnen komt, weet hij of zij dat er een gratis
uitgesteld tasje koffie voor hen klaar staat. Misschien maar een kleine moeite voor jou,
maar een groot verschil voor iemand die het moeilijk heeft. We weten immers allemaal
wat een tas koffie soms kan betekenen: een rustpunt, een beetje troost, een klein stukje
luxe, mens zijn tussen de andere mensen.


Enchanté – welkom!

Dit principe van de uitgestelde koffie heb ik niet zelf uitgevonden. Het bestaat al langer.
In Napels is het zelfs een traditie en noemen ze het een “caffè sospeso”. In België heeft
het principe van de uitgestelde koffie haar ingang gevonden in een aantal steden dankzij
de vzw Enchanté. Deze organisatie probeert telkens een netwerk te bouwen van
handelaars en burgers die kleine diensten of producten leveren aan wie er nood aan
heeft. Dat kan een tasje koffie zijn, maar ook een gratis wc-bezoek, een haarknipbeurt of
je gewoon ergens even mogen opwarmen zonder verplicht iets te moeten consumeren.
Ga zeker de website van Enchanté eens bekijken! In Leuven en haar deelgemeenten zijn
er ondertussen verschillende handelszaken waar mensen zo terecht kunnen. Hier vind
je de kaart met alle deelnemende handelaars. 


Een Le(u)ven voor iedereen!

Bij Anna doen we dit ondertussen al een tijdje. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe
dankbaar mensen zijn voor zo’n uitgestelde koffie. Dat heeft al geleid tot bijzondere
ontmoetingen en gesprekken. De eerste keer zijn mensen vaak heel schuchter, maar na
enkele bezoekjes ontstaat er een band. Ik vind het heel fijn om op die manier ook een
luisterend oor te bieden tesamen met het tasje koffie. Ondertussen heb ik al met
meerdere armoedeorganisaties afspraken om ook de restjes brood en gebak na de
sluitingsuren op te halen. Op die manier probeer ik van Leuven mee een thuis te maken
voor iedereen. Doe jij ook mee?

PS: Ik ben benieuwd om te horen wat je van mijn eerste blogpost vindt! Leuk om te
lezen? Blijf dan zeker volgen hé: op de website, op instagram of facebook.

Liefs, Anna x.